Mies 30+

Terapiaan meno on ollut eräitä parhaita, ellei yksittäinen paras päätös elämässäni. Olen saanut terapiasta elämäntaitoja, jotka heijastuvat minuun, perheeseeni, työhön, lähipiiriini sekä menneen, nykyisen ja tulevan käsittelyyn.

Terapiaan meno oli itselleni iso asia, enkä tiennyt miten terapiassa 'kuuluu' olla. Kuvittelin, että terapiassa pitää olla tietyllä tavalla, vähän kuin televisiosta tutulla tavalla. Tämä on onneksi hölynpölyä, ja totuus on se, että terapia on itse asiassa kriittisellä tavalla saanut minut ymmärtämään ja uskaltamaan olla oma itseni.

Ainoastaan terapian kautta olen ymmärtänyt, miten tunnelukot ovat olleet esteinäni itseilmaisuun ja asioiden käsittelyyn.

Se rehellisyys, jonka olen itselleni alkanut sallia terapian myötä, lienee isoimpia elämässä opittuja kykyjä, kun mietitään kokonaishyötyä. Ego - niin paljon kuin se meitä yrittääkin suojella - ei tiedä meistä kuitenkaan läheskään niin paljon kuin me itse.

Nykyinen yhteiskunta tuntuu antavan egolle liikaa köyttä, mutta onneksi tässä köydenvedossa terapia on loistava joukkuetoveri.

Voin suositella Terapiataloa - erityisesti Silva Hatakkaa - jokaiselle, joka on valmis kohtaamaan elämän tosiasiat - itsessään tai muissa. Omassa terapiassani on ollut toki myös vaikeita hetkiä, mutta jokainen näistäkin hetkistä on vienyt minua elämässä eteenpäin. Lopulta vaikeiden hetkien määrä väheni, ja se huikea muutos alkoi olla ovella.

Terapia voi osoittaa tämän oven, mutta lopulta se olet sinä, jonka on astuttava siitä sisään. Loppu - se on vain sinusta itsestäsi kiinni.

 

« Takaisin