Nainen 20+

Hakeuduin terapiaan koska olin aivan hukassa. Parisuhteeni oli vaakalaudalla, upposin työstressiin eikä mikään oikeen innostanut. Olin aika uupunut kaikkeen. Elämässämme oli rankka stressin ja huolen täyttämä ajanjakso, jolloin olin menettänyt itsevarmuuteni, positiivisuuteni sekä huolettoman elämänasenteeni. Mieheni kärsi samaan aikaan valtavasta stressistä ja ahdistuksesta. Tarvittiin neuvoa ja oikeaa suuntaa, johon lähteä purkamaan tätä pahaa oloa. Suositusten myötä käännyimme lyhytaikaisen terapian puoleen, koska kaipasimme nopeaa apua. Terapia ei hoitomuotona ollut niinkään pelottava ajatus ja koinkin sen itselleni olevan parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi lääkärin määräämät masennuslääkkeet. Aloitin käynnit ensin yksin ja mieheni liittyi myöhemmin mukaan.

Jo heti ensimmäisen istunnon aikana pelkkä puhuminen toi valtavaa helpotusta. En ole oikein koskaan osannut avautua, miltä minusta tuntuu tai uskaltanut tuoda omaa ääntäni esille sen kummemmin. Tätähän alettiin työstämään ja menneisyydestäni alkoikin avautumaan lukkoja pikkuhiljaa, jotka olivat vaikuttaneet minuun, ajatusmaailmaani ja käyttäytymiseeni. Näiden asioiden kaivelu, myöntäminen ja ymmärtäminen oli todella hankalaa ja täysin uusi asia minulle, mutta nyt ymmärrän niiden läpikäymisen olevan välttämätöntä tuleveisuuteni kannalta. Jälkeenpäin ajatellen kaikki oli ihan ilmiselvää. En vain ole ymmärtänyt sitä aikaisemmin.

Parisuhteessa me olimme ajautuneet keskustelu-umpikujaan, emmekä oikein osanneet avautua toisillemme tai olla toistemme tukena hankalassa tilanteessa. Reagoimme tilanteissa aivan päivänvastoin, mitä toisiltamme odotimme ja ymmärsimme asioita väärin ilman minkäänlaista malttia. Pystyimme terapian avulla löytämään keskusteluyhteyden, enemmän ymmärrystä sekä yhteisen sävelen. Muutosta positiiviseen suuntaan on tapahtunut hurja määrä ja kommunkointimme on paljon syvällisempää sekä avoimempaa ja olen ymmärtänyt sen, että vaikeista asioista puhuminen on vain hyvä asia.

Puolivuotisen terapiajakson ja itsetutkiskelun jälkeen olen löytänyt jälleen itsevarmuutta ja omaa tahtoa. Ymmärrän itseäni paljon paremmin sekä opin uusia käyttäytymismalleja. Parisuhteellemme löysimme lisää merkitystä, varmuutta ja oikean suunnan kommunikointiin. Terapia auttoi minua ja meitä todella paljon ja olen erittäin tyytyväinen valitessani tämän vaihtoehdon avuksi. Suosittelen erittäin lämpimästi!

« Takaisin