Nainen 50+

Otin yhteyttä koska tunsin olevani täysin hukassa taas pitkittyneen työttömyyden ja turhautumisen kanssa. Ikää kertyy enkä tiedä, minne pitäisi kääntyä. Kaikki valuu hukkaan. Yritän ja yritän enkä pääse mihinkään. Halusin selvittää tieheni vaikuttavia yllykkeitä ja mahdollisia minuuksia.

Terapeutti voi tarjota tukea ja lämpöä kovin kylmäksi äityneessä Suomessamme. Yksinäisyys lisääntyy ja kaikki kärvistelevät omissa turvapoteroissaan, joista turva on kuitenkin juuri niin kaukana kuin lähin lähimmäinen, jonka ajamme helposti kauimmaiseksi.

Terapiaistunnoissa sain puhua tunnoistani avoimesti ja rehellisesti. Sain vastaanottaa lämpöä ja ymmärrystä itseäni ja vaikeuksiani kohtaan. Sitä myötä jotkut pisteet elämässäni saivat pienemmän merkityksen ja vaurioitunut minäkuvani sai lempeämmän katseen.

Työtä minulla ei vieläkään ole ja pysyvä köyhyys lannistaa, mutta sain kokea, että maailmassa voi kuitenkin olla myös lämpimästi minun kaltaisistani ihmisistä ajattelevia toisia ihmisiä. Se luo toivoa. Kuorman purkaminen auttaa aina jaksamaan. Mielestäni jokaisella pitäisi olla oikeus terapiaan.

« Takaisin