Usein kysyttyä

Mistä tiedän tarvitsenko terapiaa?

Me Terapiatalossa ajattelemme, että jokaisella on oikeus jutteluapuun – oli sitten kyseessä iso tai pieni kriisi, huoli, uusi elämäntilanne tai vaikkapa halu tutustua paremmin omaan itseensä ja oppia uutta. Pätevä ammattilaisemme auttaa sinua tilanteen arvioinnissa, sinun ei tarvitse tietää valmiiksi millaista apua tarvitset. Sinua autetaan asian selvittämisessä. Meiltä voit hakea apua myös työelämän karikoihin: työn aiheuttamaan stressiin, muutospaineisiin tai silloin kun haluat vain selkeyttää omia ajatuksiasi työn suhteen.

Millaisissa ongelmissa ihmiset yleensä turvautuvat Terapiatalon tarjoamaan apuun?

Terapiaan hakeudutaan erilaisissa elämänmuutoksissa ja kriiseissä liittyen esimerkiksi ihmissuhdeasioihin, omaan tai läheisen sairastumiseen, masennukseen ja ahdistukseen. Oli sitten kyse uuden suunnan etsimisestä ja itsensä kehittämisestä tai vakavammista kriiseistä, terapia on hyvä apu asian ratkaisemisessa. Ei ole liian pientä ongelmaa eikä liian suurta ongelmaa, etteikö Terapiatalon apuun voisi turvautua.

Pelkään prosessin aloittamista. Mitä alkukartoituksessa tehdään?

Uuden aloittaminen on aina jännittävää, joskus pelottavaakin. Tutustumiskäyntiä ei kuitenkaan tarvitse jännittää – asiakas tapaa ammattilaisen ja tutustutaan puolin ja toisin. Tutustumiskäynti on veloitukseton. Terapeutti kartoittaa asiakkaan tilannetta ja yhdessä päätetään jatkosta. Et tarvitse lähetettä, eikä alkukartoitus sitouta sinua mihinkään. Asiakkaamme ovat kokeneet jo tutustumiskäynnin erittäin helpottavaksi kohtaamiseksi, sillä oman huolen jakaminen ammattilaisen kanssa keventää mieltä valtavasti. 

Missä istunnot järjestetään?

Pienet ja rauhalliset vastaanottomme sijaitsevat Helsingin Munkkiniemessä, jonne on keskustasta noin viiden kilometrin matka. Tilanteen mukaan tapaamisia voidaan järjestää myös kotikäynteinä. Kun hyvä ja luottamuksellinen suhde on muodostunut, on yksittäisiä istuntoja mahdollista järjestää myös Skypen välityksellä, mikäli asiakas on pitkän välimatkan päässä. Parasta on kuitenkin kohdata kasvotusten, ja siihen pienet “olohuoneemme” Munkkiniemessä tarjoavat rauhallisimmat puitteet.

Avasimme myös vastaanoton Pikkuroballe Helsingin keskustaan. Vastaanoton osoite on Pieni Roobertinkatu 11, ensimmäinen ovi vasemmalla pohjakerroksessa. Vastaanotolla ei ole odotustilaa, mutta rappuun pääsee soittamalla Fibacon summeria. Terapiatalolla ei ole omia asiakaspaikkoja ajoneuvoille.

Mikä on Terapiatalon käyttämä hoitomuoto?

Terapiatalon toiminta perustuu ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan (Solution Focused Brief Therapy). Verrattuna vuosia kestäviin terapiaprosesseihin, ratkaisukeskeisen lyhytterapian menetelmällä tuloksia saadaan verrattain nopeasti. Terapiatalossa yksityisten asiakkaiden prosessi on kestoltaan 3-15 tapaamiskertaa säännöllisin väliajoin. Myös lyhyemmät ja pidemmät hoitojaksot ovat mahdollisia. Fokus on ratkaisumallien löytämisessä, jolloin asiakas saa välitöntä helpotusta ongelmaansa. 

Mistä tiedän, että ratkaisukeskeinen menetelmä sopii juuri minulle?

Ratkaisukeskeinen menetelmä soveltuu kaikille ihmisille. Voit tulla kaikissa tapauksissa maksuttomalle tutustumiskäynnille – pätevät ammattilaisemme osaavat kertoa sinulle, miten menetelmä toimii juuri sinun asiasi tai ongelmasi yhteydessä.

Mitä työnohjaus tarkoittaa?

Työnohjaus soveltuu kaikille, jotka haluavat kehittää itseäään työelämässä ja saada tukea työelämän haasteisiin. Usein taustalla on ongelmatilanne, jonka selvittäminen omin voimin tuntuu vaikealta. Työnohjaus sopii hyvin esimerkiksi yrittäjille, joiden täytyy kyetä reagoimaan nopeasti erilaisiin muuttuviin tilanteisiin ja kohtaamisiin. Terapiatalon koulutettu työnohjaaja auttaa sinua parantamaan työsi laatua. 

Korvaako Kela Terapiatalon tarjoamia palveluita?

Kela ei korvaa Terapiatalon yksityisiä terapiapaketteja, vaan asiakas maksaa itse kulut. 

Jäävätkö käyntini jonnekin rekisteriin, ja voiko tieto käynneistäni kulkeutua esimerkiksi työnantajalle, tai tulla vastaan työnhakutilanteissa?

Kaikki tiedot käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Sinun ei tarvitse pelätä, että tieto terapiaprosessistasi tulisi vastaan epämieluisissa tilanteissa.

Täytyykö minun maksaa koko summa kerralla, vai voinko maksaa terapiasta osissa?

Voit maksaa koko laskun kerralla, tai erissä sopimuksen mukaan.


Alkuperäinen teksti: Outi Glasberg

 

HINNASTO YKSITYISILLE TERAPIA-ASIAKKAILLE:

Alkukartoitus 50 min, 0 €
3 tapaamista 372 € (sis. alv), laskutus yhdessä erässä.
7 tapaamista 868 € (sis. alv), laskutus yhdessä tai kahdessa erässä kuukauden välein.
15 tapaamista 1860 € (sis. alv), laskutus yhdessä tai kolmessa erässä kuukauden välein.
Maksutapa lasku sähköpostilla. Maksuton luottamuksellinen tutustumiskäynti nopeasti. 

Terapeutti Silva Hatakan hinnasto sovitaan erikseen.

Työnohjauksista laadimme mielellämme erillisen tarjouksen tarpeen mukaisesti. 

Jos terapia kiinnostaa mutta talous ahdistaa, kysy mahdollisuutta tulla koulutusasiakkaaksi. Koulutusterapiat -50% terapeuttiopiskelijan kanssa

Ilmoitathan viimeistään edellisen päivän aikana, mikäli et pääse varatulle tapaamiselle. Peruutuksen voi tehdä myös sähköpostitse tai tekstiviestillä. Peruuttamattomista ajoista veloitamme 50% tapaamisen hinnasta. Muistathan siis perua ajoissa ja vapauttaa ajan muille tarvitseville. Kiitos!