Uuden vuoden mahdollisuudet

20.01.2018

Koen aina vuoden vaihtumisen hyvin merkityksellisenä ja symbolisena tapahtumana, uuden alkuna. Tuntuu ihanalta ajatukselta, että silloin voi ikään kuin heittää pois menneeltä vuodelta kaiken turhanpäiväisen mieltä kuormittavan roinan ja aloittaa uuden vuoden puhtaalta pöydältä. Mitä kaikkea luovaa, ennalta arvaamattoman hienoa tämän pöydän ääreltä voikaan syntyä, kun siihen raivaa tilaa...!

Vuodenvaihde sysää myös miettimään, mille kaikelle viime vuodelta voin olla kiitollinen. Haasteet vaikkapa ihmissuhteissa, terveydessä tai omassa tunne-elämässä eivät välttämättä tunnu kiitollisuutta herättäviltä juuri sillä hetkellä, kun akuutti tilanne vyöryy päälle... Mutta kun ottaa tapahtuneista hieman etäisyyttä, niin on mahdollista oivaltaa, että kaikilla kokemuksilla on ollut jokin tärkeä merkitys ja ne vaikeimmatkin ovat aina sisältäneet MAHDOLLISUUDEN: oppia uutta, kehittyä, vahvistua, vapautua ja ehkä ottaa askeleen lähemmäksi sen ilmentämistä, kuka oikeasti on...

Minulle tapahtui viime vuoden puolella elämääni mullistavan merkittävä, työuraani liittyvä asia. Työ tuo minulle henkisellä tasolla paljon merkityksellisyyttä, sillä koen, että sen kautta pystyn kehittämään itseäni, ilmentämään luovuuttani ja muuta potentiaaliani myös muiden hyväksi ja toteuttamaan elämäntehtävääni. Olen kokenut vuosien varrella hyvinkin haastavia olotiloja työelämän pettymyksien ja turhautumisten äärellä. Ikään kuin en olisi aivan kokonainen, kun työ ei tunnu tyydyttävältä.

Mutta nyt jälkikäteen taaksepäin katsoessani ymmärrän, että kaikki nämä oppimiskokemukset - hiljaiset ja vetäytyneet itsetutkiskelun kaudet mukaanlukien - on tarvittu, jotta olen ollut valmis astumaan seuraavan askeleen ja kirjoittamaan päiväkirjaani päätöksen viime heinäkuussa: "Haluan alkaa toimia terapeuttina. Mikä on tie, mitä pitkin tulee kulkea?" Tämä oli vahva julistus, joka kumpusi suoraan sielustani. Tiesin, että tämä on se, mitä minun tulee tehdä ja mitä haluan. Kaipasin vain hieman apua liikkeelle lähtöön.

Tuon päätöksen julistamisen jälkeen kului tuskin kaksi viikkoa, kun istuin lounaalla tutun terapeutin kanssa, joka kannusti minua pyrkimään opiskelemaan Ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa. Joitain viikkoja sen jälkeen lähetin oppilaitokseen hakupaperit, minut kutsuttiin haastatteluun, pääsin sisään ja lokakuussa aloitin opinnot. Se tuntui todella hienolta, mutta samalla monella tavalla tosi pelottavalta.

En antanut kuitenkaan pelkojeni lannistaa minua ja mitä pidemmälle opinnot ja terapiaharjoittelut ovat edenneet, sitä vahvemmin tunnen, että tämä on juuri sitä, mitä minun kuuluu tehdä ja mikä tuo elämääni kaipaamaani merkityksellisyyttä. Selkeästi ja määrätietoisesti julistetuilla päätöksillä on valtava eteenpäin vievä voima - kannattaa siis olla tarkkana, mitä tilaa...!

Kiitollisena toivotan kaikille ihanaa ja merkityksellistä vuotta 2018!

Minkä oman haaveesi toteutumiselle Sinä voisit antaa mahdollisuuden alkaneena vuonna?

Lea

« Takaisin